Γιατί η HSBC επιλέγει τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Τιμή στόχος τα 12 ευρώ

Η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι μια από τις τέσσερις συνολικά που επιλέγει η HSBC από τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές στον κλάδο των consumers (κατανάλωση – εμπόριο)

Μαζί με τις X5 Retail Group (Ρωσία), Migros (Τουρκία) και Ulker (Τουρκία), ο ΟΠΑΠ αποτελεί επιλογή της HSΒC στο report  που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Η HSBC ανέβασε την τιμή στόχο σε 12 ευρώ (από 11 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “αγορά”, επισημαίνοντας ότι από τον ΟΠΑΠ αναμένει μερισματική απόδοση  6% κατά μέσο όρο την επόμενη διετία. 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου για τον ΟΠΑΠ, η περίοδος της οργανικής φάσης ανάπτυξης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα οφέλη από τα υψηλότερα περιθώρια (GGR) και τη χαμηλότερη δομή κόστους αναμένεται να φανούν τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως τα οφέλη ήδη είναι ορατά στα επίπεδα κερδοφορίας.

Επίσης γίνεται λόγος για την είσοδο του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό σύστημα (τόσο με ίδιες δυνάμεις, όσο και με εξαγορές) χαρακτηρίζεται θετικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να έχει κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η HSBC αναφέρει ότι αυτό προσφέρει διαφοροποίηση καθώς και ισχυρό momentum στη γραμμή των εσόδων.

Παράλληλα ο οίκος αναφέρει πως η ωρίμανση των VLTs θα οδηγήσει σε ισχυρότερα έσοδα το β’ εξάμηνο αλλά και την επόμενη χρονιά, ενώ προσθέτει πως ο κανιβαλισμός επί των άλλων παιχνιδιών (ειδικά το ΚΙΝΟ) υπήρξε περιορισμένος.