Γιούνκερ-Μοσκοβισί συγχαίρουν τον Μητσοτάκη

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Η συγχαρητήρια δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή σας νίκη στις βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίζετε τη σύνδεσή μου με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που έχουν υποφέρει πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπεια, η ελαστικότητα και η ευρωπαϊκή δέσμευση των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια αυτών των ετών, απαιτούν σεβασμό.

Μια μεγάλη πρόκληση – και ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματα – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας είχα την τιμή να αποτελώ Πρόεδο, ήταν η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ώστε να γυρίσει την σελίδα της κρίσης και να δημιουργήσει ένα μέλλον για τον ίδιο της τον εαυτό. Η Ελλάδα είναι τώρα στη σωστή της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ. Έχει επιτύχει πολλά, όμως απομένουν κι άλλα για να κάνει.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην προσωπική σας ικανότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων, ώστε να ανοίξουν ένα νέο, πιο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας σας. Μπορείτε να υπολογίζετε στην προσωπική μου υποστήριξη και στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να τα καταφέρετε».

Συγχαρητήρια και καλή τύχη ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη o Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Μέσω twitter, ο κ. Μοσκοβισί έκανε αναφορά και στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε πολλά για τη χώρα του και την Ευρώπη, συγχαρητήρια και καλή τύχη στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα επιδιώξει να κάνει την ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Η Κομισιόν θα είναι πάντα στην πλευρά του ελληνικού λαού», ανέφερε.