Hπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με ήπιες μεταβολές και περιορισμένους όγκους συναλλαγών κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι εορτασμοί για το Σεληνιακό Νέο Έτος κράτησαν κλειστά σημαντικά χρηματιστήρια της περιοχής, την ώρα που τα ασθενή μακροοικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία περιόρισαν τη δυναμική του Τόκιο.

Οι αγορές σε Κίνα, Νότια Κορέα και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές, οδηγώντας σε υποτονική δραστηριότητα σε νομίσματα και ομόλογα, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα δέχθηκαν νέες πιέσεις.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,2% το τέταρτο τρίμηνο, σημαντικά χαμηλότερα από την πρόβλεψη για αύξηση 1,6%, καθώς οι κρατικές δαπάνες επιβάρυναν την οικονομική δραστηριότητα.ς.

Στη σκιά αυτών των στοιχείων, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,2%, μετά από άνοδο 5% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) κατέγραψε άνοδο 0,4%.