Πόσες φορές έχουμε βρεθεί να έχει κολλήσει το μυαλό μας και να μην μπορούμε να θυμηθούμε τον κωδικό της κάρτας μας; Πόσο έχει αλλάξει η ζωή και η καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την διαδραστικότητα μέσω των κοινωνικών δικτύων; Πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία; Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι η ίδια και είναι.. “πολύ”!
Με όλα τριγύρω μας που αλλάζουν και η Mastercard στο πνεύμα της εποχής εισάγει νέα ήθη στους κανόνες ασφαλών συναλλαγών καθώς αλλάζει το “παιχνίδι” στις πιστωτικές κάρτες. και εισάγει τη χρήση σειράς βιομετρικών ελέγχων που μπορεί να περιλαμβάνουν από την αναγνώριση προσώπου μέχρι τον έλεγχο του καρδιακού παλμού.
Η κίνηση αυτή αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε αυξημένες διαδικτυακές πωλήσεις λόγω ασφάλειας και ευκολίας, καθώς σύντομα οι κάτοχοι MasterCard πολύ θα μπορούν να αντικαταστήσουν το password τους με μια selfie και με ένα δακτυλικό αποτύπωμα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και να κάνουν πληρωμές μέσω του διαδικτύου.
Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρία επεξεργασίας πληρωμών επιβεβαίωσε την απόφασή της να εισάγει βιομετρικούς ελέγχους αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η Ann Cairns, επικεφαλής διεθνών αγορών στην εταιρία, τόνισε πως οι βιομετρικοί έλεγχοι έχουν δοκιμαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ολλανδία και ότι θα ξεκινήσουν σύντομα και στη Βρετανία.
Η επικεφαλής υποστήριξε πως αυτού του είδους οι έλεγχοι «αποτελούν πολύ καλό τρόπο για να προστατευτείς όταν κάνεις αγορές…Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά βιομετρικών που λένε ”είμαι εγώ, κάνω μια πληρωμή” και αυτό απλά κάνει όλη την υπόθεση πιο ασφαλή».
Οι βιομετρικές λύσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου, σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ή τον έλεγχο του καρδιακού παλμού του πελάτη με τη χρήση wearable τεχνολογίας όπως εκείνη των smartphones.
Το νέο αυτό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες διαδικτυακές πωλήσεις, αφού οι κωδικοί πρόσβασης θα έχουν αντικατασταθεί από μια πιο βολική λύση. Σύμφωνα με έρευνα της MasterCard, το 53% των αγοραστών ξεχνούν τους κωδικούς τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σπαταλώντας πάνω από 10 λεπτά για να κάνουν reset στους λογαριασμούς τους. Αποτέλεσμα; Το ένα τρίτο των καταναλωτών εγκαταλείπει τις αγορές του.