Η Attica Bank τραβάει το χαλί του Καλογρίτσα – Σταμάτησε να πληρώνει για τα δάνεια των 108 εκατ. – Στον αέρα έργα του άξονα Πάτρα – Πύργος

 

Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο Υποδομών, προχώρησε στις αρχές της εβδομάδας στη λήψη μέτρων κατά του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πληρώνει για τα δάνεια ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ(!) που έχει λάβει.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Καλογρίτσα κατάφερε να μειοδοτήσει, με εκπτώσεις άνω του 50%, στις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, καθώς και σε σειρά εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ για τα δίκτυα της ΔΕΗ.

Το θέμα είχε προκύψει από πέρυσι, όταν η διοίκηση της τράπεζας Αττικής είχε στείλει στον όμιλο επιστολές, στις οποίες μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι:

 

“Η διοίκηση της Τράπεζας παρέλαβε τον λογαριασμό του ομίλου σας σε δυσανάλογο ύψος αναφορικά με τις εξασφαλίσεις του και μάλιστα έναν λογαριασμό που αυξήθηκε υπερβολικά στο άμεσο παρελθόν και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα».

«Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλεται να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες Τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η Τράπεζα μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ». «Πως ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Τράπεζά μας και όχι από άλλες Τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζεται ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των 108 εκατ. ευρώ;»

«Πως είναι δυνατόν, επίσης, να ζητάτε την χορήγηση νέων εγγυητικών καλής εκτελέσεως για έργα που δεν έχετε εξεύρει τους αναγκαίους για την κατασκευή τους πόρους; Και με ποια λογική, για όλα αυτά, απευθύνετε απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη μας;»

«Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει, είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων Τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπό την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς».