Ηλεκτρονικά η έκδοση βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ – Συμφωνία με συμβολαιογράφους

Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων και τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί η συμφωνία του δήμου Αθηναίων με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου να παρέχεται ηλεκτρονικά από τους συμβολαιογράφους η βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ρούσκας, προχώρησαν στην υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο, παρουσία της αντιδημάρχου Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, κυρίας Νέλλης Παπαχελά, του γενικού γραμματέα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Θεόδωρου Χαλκίδη και του Τμηματάρχη Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ του δήμου Αθηναίων, κ. Δημήτρη Μπαγλαούρα.

“Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται σήμερα στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, επισημαίνοντας ότι “αποτελεί διαρκή στόχο της δημοτικής αρχής η διευκόλυνση του πολίτη” καθώς και ότι “με την ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ απευθείας από τον συμβολαιογράφο, ο πολίτης θα απαλλαγεί από χρονοβόρες διαδικασίες”.

Επιδίωξη της παρούσας συμφωνίας είναι να ανοίξει ο δρόμος για την απλούστευση των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών από τον δήμο και το τέλος της ταλαιπωρίας των πολιτών. “Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου, πιο αποτελεσματικού από τον ισχύοντα τρόπο έκδοσης και λήψης της σχετικής βεβαίωσης του αρ. 24 παρ. 18 Ν.2130/1993, θα είναι καταλυτική στη θέσπιση ταχύτερων διαδικασιών έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης και στη διευκόλυνση όλων των μερών, ώστε να καταστεί η μεταβίβαση ακινήτων ευχερέστερη” δήλωσε η αντιδήμαρχος Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων κυρία Νέλλη Παπαχελά.