Impact Hub Athens: Ποιες είναι οι 3 νέες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα φέρουν την αλλαγή το 2017;

Ποιες είναι οι τρεις νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που θα ορίσουν το μέλλον της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη!; Σας περιμένουμε στην τελετή απονομής του Social Impact Award Greece 2017, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 18.30 στο Impact Hub Athens! Οι τρεις (3) νικητές του Social Impact Award Greece 2017 θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 9.000€, υπηρεσίες incubation καθώς και την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο πανευρωπαϊκό SIA Summit στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μετά από μια σειρά εξειδικευμένων workshop, συναντήσεων και feedback από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και ενός υπερεπιτυχημένου ενταντικού Social Entrepreneurship Bootcamp, οκτώ (8) ομάδες κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του Impact Award Greece 2017. Από αυτές, μόνο τρεις (3) θα αναδειχθουν #SIAwinners για το 2017, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο Impact Hub Athens.

Τι είναι το Social Impact Award

Το Social Impact Award (SIA) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται παράλληλα σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών, που κατατίθενται, μπορεί να ποικίλει και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά. Κάθε χρόνο, τρεις -ισάξιοι- νικητές αναδεικνύονται μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, σε κάθε χώρα. Ο ένας νικητής αναδεικνύεται απευθείας από το κοινό μέσα από διαδικασία online ψηφορίας (community voting) ενώ οι δύο άλλοι νικητές ανακοινώνονται από την κριτική επιτροπή. Στη φετινή διοργάνωση του Social Impact Award, που για μία ακόμη χρονιά έχει αναλάβει το Impact Hub Athens, υποστηρικτής είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust, που θα παρέχει οικονομική υποστήριξη ύψους 3.000€ για την κάθεμία από τις τρεις νικήτριες ομάδες.

Γνωρίστε τους 8 #SIAfinalists (σε αλφαβητική σειρά):

 1. Έχεις Μήνυμα! – Μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να φέρει κοντά οργανισμούς με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο για την προώθηση, την προβολή και την περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους.
  2. Προχωράμε – Μια πλατφόρμα social video advocacy με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε διάφορα κοινωνικά θέματα.
  3. Career Sign – Ένας οργανισμός που παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε άτομα με αναπηρία ή άλλες δυσκολίες.
  4. Labyrinth of Senses – Ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία, όπου κυριαρχούν η αφή, η ακοή, η όσφρηση και η όραση.
  5. Oriento – Μια εφαρμογή προσανατολισμού ακριβείας για άτομα με προβλήματα όρασης.
  6. Sharing Life – Μία υπηρεσία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και εκμάθησης Α’ βοηθειών.
  7. Unique Minds – Ο πρώτος οργανισμός που παρέχει ακαδημαϊκό προσανατολισμό σε νέους, φέρνοντας σε επαφή φοιτητές και μαθητές.
  8. uSea – Μια εφαρμογή για την καταγραφή των θαλάσσιων ξενικών εισβολικών ειδών στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και συλλογή στοιχείων από τους ίδιους τους χρήστες.

Η κριτική επιτροπή του Social Impact Award Greece 2017:

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ολίβια Κυριακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διευθύντρια της Μονάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Κουλέτσης, Development Officer, The People’s Trust

Νώπη Ρωμανίδου Μanaging Director – Strategic Marketing & PR Company, Ally Founder & Owner – The DoitEco Project

Ελένη Σαλαβού, Επίκουρη Καθηγήτρια ΟΠΑ / Ιδρυτικό μέλος ερευνητικής μονάδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Μαρίνα Σαρλί , Συντονίστρια Ευρώπης για το Impact Hub Network

Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια – Πάντειο Πανεπιστήμιο

Paul Kidner, Γενικός Διευθυντής The People’s Trust

 

Η ψηφοφορία του κοινού
Μην ξεχνάτε! Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νικητών του
Social Impact Award Greece 2017 παραμένει ανοιχτή έως και τα μεσάνυχτα της 27ης Σεπτεμβρίου!
Μπορείτε να ψηφίσετε τους τρεις #SIAfinalists τις επιλογής σας εδώ: https://goo.gl/uJ11FD 

Το σχετικό Facebook event:

https://www.facebook.com/events/361778667590097/

Απαραίτητη η δωρεάν προεγγραφή μέσω Eventbrite:

https://www.eventbrite.com/e/social-impact-award-greece-2017-tickets-37881828569

Περισσότερες πληροφορίες για το Social Impact Award εδώ και εδώ

 

Καλωσορίζουμε τη νέα γενιά κοινωνικών επιχειρήσεων!