ΗΠΑ: Πέθανε από κορονοϊό ο «κύριος Αντιεμβόλιο» – Χαρακτήριζε ναζιστοειδείς τις απόψεις Μπάιντεν

Ακόμη ένας Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός που παρουσιάστηκε μέσω μικροφώνου αρνητής του εμβολίου κατά του κορονοϊού, πέθανε από επιπλοκές του ιού. Μετά τους Ντικ Φάρελ και Φιλ Βαλεντάιν ήταν η σειρά του Μαρκ Μπέρνιερ να φύγει από τη ζωή έπειτα από μόλυνση από τον ιό.

Ο 65χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός που αποτέλεσε προσωπικότητα των συντηρητικών στην Daytona Beach της Φλόριντα επί πολλά χρόνια, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του WNDB.
Ο Μπέρνιερ, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν «κ. Αντιεμβόλιο» (Mr. Anti-Vax), είχε αναφέρει στο Twitter ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για εμβολιασμούς ήταν «ναζιστοειδείς».

Από πλευράς του, ο Φάρελ σχολίαζε στο Facebook τον Ιούλιο: «γιατί να κάνετε ένα εμβόλιο που προωθούν οι άνθρωποι που σας είπαν ψέματα για τις μάσκες, για το από πού προήλθε ο ιός και για τον αριθμό των νεκρών;» Αλλά και ο Βαλεντάιν αναρωτιόταν γιατί πρέπει να κάνει τους εμβολιασμούς και να κινδυνεύει με παρενέργειες όταν διατρέχει «χαμηλό κίνδυνο θανάτου».

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΟ

Πριν πεθάνουν, ο Φάρελ και ο Βάλενταϊν άλλαξαν στάση. Θα βοηθήσει ο θάνατός τους να επηρεάσει τους ανεμβολίαστους ακροατές ή το ευρύτερο τμήμα των συντηρητικών που ανθίστανται στα εμβόλια; Μερικές προσωπικότητες το πιστεύουν – αν και η αισιοδοξία είναι περιορισμένη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τραβήξει την προσοχή σας όταν διαβάζετε ότι κάποιος όπως ο Φιλ Βαλεντάιν, ‘το έχει’ (σ.σ κορωνοϊό) και μετά από τρεις εβδομάδες έχει πεθάνει», δήλωσε στο NBC ο Τζον Φρέντερικς, συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός και υποστηρικτής του Τραμπ, ο οποίος όμως είπε ότι είναι εμβολιασμένος.

«Νομίζω, σίγουρα στην περίπτωση του Φιλ Βαλεντάιν και του Φάρελ, οι οποίοι και οι δύο είχαν αναθεωρήσει τις αντιλήψεις τους κατά του Covid εμβολίου πριν από το θάνατό τους, (ότι αυτό) θα μπορούσε να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο», δήλωσε στο NBC ο Τζιμ Μποχάνον, παλιός κεντροδεξιός ραδιοφωνικός οικοδεσπότης για να προσθέσει: «Για τον Μαρκ Μπέρνιερ, ο οποίος διατήρησε τη στάση του ως κ. ‘Anti-Vax’ μέχρι το θάνατό του και δεν αναθεώρησε ποτέ δημόσια, πιστεύω ότι ο αντίκτυπος θα είναι μικρότερος, αν και σίγουρα πρέπει να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν το θάνατό του και να μην αμφισβητήσουν τις θέσεις τους για τον εμβολιασμό».