Φουντώνουν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Φουντώνουν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Μετά την Κοσμητεία Επιστημών Υγείας, Οικονομικό Νομικής, Νομική σχολή, πρυτανεία ΕΜΠ, από σήμερα προστίθενται το Μαθηματικό, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αλλά και σχολές του ΕΜΠ ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις του Πανεπιστημίου της Κρήτης.    .

Φοιτητές, μάλιστα, θα μεταφέρουν σήμερα το πρωί την διαμαρτυρία τους έξω από το υπουργείο Παιδείας όπου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και συλαλλητήριο.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου συνεχίζεται για έκτη εβδομάδα η κατάληψη υπάρχει, πλέον, κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Για σήμερα, δε, έχουν προγραμματιστεί νέες γενικές συνελεύσεις σε σχολές προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχισθούν οι καταλήψεις και την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διευκρίνισε, πάντως, με ανακοίνωσή του το βράδυ της Πέμπτης ότι η πρόταση για την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπό αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί.