Κ.Μητσοτάκης στο Κίνημα Αλλαγής: Μαζί για να φύγει η τριετής λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

«Δεν είμαι εγώ ασφαλώς αυτός που θα σας υποδείξει πώς θα κινηθείτε. Αλλά αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών».

Με την επισήανση αυτή, έκλεισε την ομιλία του – χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε σε συμπόρευση μαζί του τόσο για την έξοδο Τσίπρα από τη διακυβέρνηση όσο ρίχνοντας παράλληλα γέφυρες για μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες.

«Η τριετής λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τη σημασία των ιδεολογικών διαφορών, καθώς αυτό που διακυβεύεται σήμερα η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γιατί όταν υπονομεύονται ανοιχτά η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες Αρχές, η κοινοβουλευτική λειτουργία και ο Τύπος, τότε οι παραταξιακές αποχρώσεις θαμπώνουν ενώπιον του γκρίζου που τις απειλεί από κοινού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «οι διαφορές μας αμβλύνονται μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα» όταν «το κράτος αλώνεται χυδαία από χιλιάδες κομματικούς πελάτες, η οικονομία σκοντάφτει σε παιχνίδια νέας διαπλοκής και ο δημόσιος διάλογος δηλητηριάζεται από κυνισμό και προπαγάνδα, τότε οι εύλογες διαφωνίες μας υποχωρούν. Και όταν, βεβαίως, τα εθνικά θέματα γίνονται -στα κρυφά και υπογείως- φτηνά ερασιτεχνικά παιχνίδια μικροκομματισμού».

«Πρωτεύει το κοινό αίτημα να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρο της Δημοκρατίας. Κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων μας για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών μας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ακόμη ότι «προχωρώντας προς τις εκλογές, δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε». Τα προσδιόρισε αναφερόμενος στην προστασία των θεσμών, την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και η ανάπτυξη ενός νέου πατριωτισμού με συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα.

Ενώ αναφερόμενος στις μετεκλογικές συγκλίσεις και συνεργασία που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για «πολλά θα είναι και τα σταυροδρόμια και μετά τις εκλογές» και αναφέρθεκε στο νέο Σύνταγμα, ένα νέο εκλογικό νόμο που «να τον συμφωνήσουμε και να τον ψηφίσουμε μαζί στην αρχή της επόμενης κυβερνητικής θητείας ώστε να βρούμε την αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα» και βεβαίως στις μεταρρυθμίσεις σε οικονομία, σε δημόσια διοίκηση, υγεία, ασφάλεια και παιδεία «βασισμένο σε συναινέσεις, όπως αυτές που πετύχαμε στο παρελθόν».