Κικίλιας: Προχωρούν οι προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία

Τη διαβεβαίωση ότι οι προκηρύξεις που έχουν βγει ήδη στον αέρα για την πρόσληψη γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχισθούν κανονικά, έδωσε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ.Κικίλιας κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) το μεσημέρι της Τρίτης, άκουσε τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και ζήτησε τη συνεργασία της ιατρικής κοινότητας για να αντιμετωπισθούν ένα ένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών έθεσαν ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμών γιατρών στο ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από τις προσλήψεις που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα συνεχισθούν κανονικά και οι προκηρύξεις που είναι ήδη σε εξέλιξη από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα από το δημόσιο σύστημα απουσιάζουν τουλάχιστον 6000 γιατροί με βάση τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και περίπου 15.000 νοσηλευτές