Κορωνοϊός: 121 νεκροί και 156 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Παρότι η πορεία διασποράς του κορωνοϊού κινείται σε θετικά επίπεδα στη χώρα μας, σήμερα ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας κόμισε άσχημα νέα, τα οποία έρχονται από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.

Έτσι, κατά την ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικά 156 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα 150 να αφορούν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.

Κατέληξαν πέντε ασθενείς

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως πέντε ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του ιού τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολό τους από την έναρξη της επιδημίας να ανέρχεται σε 121. Ανάμεσα σε αυτούς που κατέληξαν ήταν μία ηλικιωμένη 101 ετών η οποία νοσηλευτόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Επίσης, 59 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 46 άτομα εξήλθαν από μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως έχουν ελεγχθεί 55.666 κλινικά δείγματα.

Τι είπε για τον θάνατο του 35χρονου

Ως προς τον θάνατο του 35χρονου που δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό».

Συνεχίζοντας, ο λοιμωξιολόγος, υποστήριξε πως «ο έρπης είναι από τις λοιμώξεις που κάποιος την περνάει ελαφρά αλλά σε κάποιους προκαλεί εγκεφαλίτιδα με σοβαρές επιπλοκές και θάνατο».