Μαύρη Δευτέρα για τη Wall Street – Οι δασμοί και η επίθεση Τραμπ στην Amazon ανησυχούν την αγορά – Χάθηκαν τα κέρδη του 2018

 

Εικόνα κατακρήμνισης στη Wall Street, καθώς τα αντίποινα που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ επανέφεραν στο επίκεντρο την ανησυχία για ενδεχόμενο ξέσπασμα εμπορικού πολέμου, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, στον απόηχο της νέας «επίθεσης» του Ντόναλντ Τραμπ στην Amazon.

O Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,9% ή 459 μονάδων στις 23.644 και ο S&P κατέγραψε πτώση 2,23% στις 2.581 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,74% στις 6.870 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρέθηκαν να σημειώνουν βουτιά άνω του 3% στα χαμηλά της ημέρας

Η μετοχή  της Amazon έχασε 5,2% και του Facebook 2,8%. Η μετοχή της Tesla (μετά το θανατηφόρο τροχαίο με το σύστημα αυτόματης πλοήγησης σε λειτουργία) έχασε 5,1%.

Σημειώνεται ότι  ο δείκτης φόβου VIX “εκτοξεύτηκε” 19% στις 23,6 μονάδες.

ΓΥΡΙΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ Η ΧΡΟΝΙΑ

Στο έτος ο Dow Jones χάνει 4,8%, ενώ ο S&P 500 καταγράφει συνολικές απώλειες 4,2%. Ο Nasdaq, μετά τις σημερινές ζημίες υποχωρεί 0,4% στο 2018.

Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η AMAZON

Η νέα επίθεση Τραμπ στην Amazon και όσα έχουν προηγηθεί με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook, οδήγησαν  σε μεγάλη πτώση τον τεχνολογικό κλάδο.

Η Amazon βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του αμερικανού Προέδρου, ο οποίος την κατηγορεί  ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
«Μόνο ανόητοι, ή χειρότεροι, λένε ότι η ζημιωμένη Υπηρεσία Ταχυδρομείων επωφελείται οικονομικά από την Amazon.ΧΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, και αυτό θα αλλάξει.
Επίσης, οι λιανοπωλητές που πληρώνουν φόρους κλείνουν καταστήματα σε όλη τη χώρα… δεν είναι ισότιμοι οι όροι!», ανέφερε με σημερινή του ανάρτηση στο «Twitter» ο Τραμπ.


 

Μαύρη Δευτέρα για τη Wall Street – Kατάρρευση του τεχνολογικού κλάδου – Dow Jones – 2,5% στις 23.491 μονάδες, S&P – 2,7% στις 2.571 – Nasdaq -2,9% στις 6.855