Με παρέμβαση της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στα μέσα Δεκεμβρίου για να συζητήσουν για τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε συγκρούσεις στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 15 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από συνομιλίες μεταξύ του Μισέλ και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, καθώς και του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν την Παρασκευή.

“Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών, οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, που θα λειτουργεί ως μηχανισμός πρόληψης κρίσεων”, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτρέψει και τις δύο χώρες την Τετάρτη να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε την προηγούμενη ημέρα, μετά από αναφορές ότι επτά στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα σύνορα.