Μητσοτάκης για Θάνου: Δέχτηκε τριάκοντα αργύρια για να διοριστεί σε θέση

 

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο Α.. Τσίπρας αναφορικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους:

«Εδώ θα είμαι να σας απαντώ όποτε και όταν χρειάζεται. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις. Δεν κάνατε καμία κριτική στα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου. Αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα, τώρα βρήκατε να τα πείτε όλα αυτά; Τόσο καιρό ως πρωθυπουργός τι κάνατε; Η κριτική που ασκήσαμε δεν ήταν μόνο για τον αριθμό των μετακλητών, αλλά για το ότι διορίζατε την παρέα σας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αριθμός των μετακλητών είναι αυστηρά προκαθορισμένος ώστε να μην τροποποιείται ο αριθμός των μετακλητών».

«Είχατε ή δεν είχατε υπουργό καταπολέμησης κατά της διαφθοράς; Είχε ένα παρατσούκλι και έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου και έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλό από συστάσεως του ελληνικού κράτους;

ΘΑΝΟΥ…

Το ζήτημα λοιπόν είναι και τι κάνουν μετά οι δικαστικοί λειτουργοί μετά την υπηρεσία τους στο δικαστικό σώμα. Όταν αναλαμβάνουν σύμβουλοι τπου πρωθυπουργού και τοποθετούνται στην επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν θα αναφερθώ με την αντιπρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν νομική σύμβουλος του κ. Παππά…

Η ίδια η κυρία Θάνου έλεγε το 2009 ότι «οι καρέκλες του προεδρείου της ένωσης δικαστικών δεν είναι εφαλτήριο για πολιτικές θέσεις. Δεν επιτρέπεται να επιζητούν άλλες θέσεις καλά αμειβόμενες όπως η θέση του προέδρου ανεξάρτητης αρχής με απολαβές 11 χιλ ευρώ γιατί έτσι δημιουργείται πεποίθηση συναλλαγής. Ο δικαστής επιβάλλεται να υπερασπίζεται το κύρος της δικαιοσύνης». Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου. Την τότε. Τόσο υποκριτές είστε. Εσείς και η κυρία Θάνου που για 30 αργύρια αναλαμβάνει θέση στην ανεξάρτητη αρχή.

Λοιπόν η κυβέρνησή μας ότι είπε προεκλογικά το κάνει. Για συνέπεια μπορείτε να μας κατηγορήσετε όχι για το αντίθετο.

ΕΥΠ

«Ως προς την ΕΥΠ, ίσως έχει ενδιαφέρον να σχολιάσετε την τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι ο κ. Ρουμπάτης – που υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον- ότι η ΕΥΠ περίπου παρακολουθούσε τους υπουργούς σας, πρέπει να το απαντήσετε εσείς»

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες παύουν να είναι όμηροι της γραφειοκρατίας