Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα για ελάφρυνση του χρέους – Ισχυρή πιθανότητα εκλογών στο β΄ εξάμηνο 2018

Την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την ελάφρυνση του χρέους.
Ήρθε η ώρα για να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τονίσει ότι όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας θα μειώσει τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% από 29% που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί από τους Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα.
«Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν. Έχουμε όλα τα στοιχεία για τους κακοπληρωτές τόσο για τους φόρους όσο και για τα δάνεια και θα φροντίσουμε να αλλάξουν στάση» επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι «θα αναγκάσουμε τους κακοπληρωτές να πληρώσουν απλά εφαρμόζοντας τους νόμους που υπάρχουν».
O ίδιος έστειλε μήνυμα και όσους επιχειρηματίες έχουν χρεοκοπήσει τις εταιρείες τους και έχουν βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
«Υπάρχουν μέτοχοι που έχουν χρεοκοπήσει τις εταιρείες τους και έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαιος ότι όποτε γίνουν εκλογές θα επικρατήσει η ΝΔ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζει πως «περιμένω εκλογές από τώρα μέχρι τη λήξη της θητείας Τσίπρα στο τέλος του 2019. Δεν ανησυχώ για το χρόνο των εκλογών θεωρώ ότι όποτε γίνουν οι εκλογές θα κερδίσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσω στους έλληνες πολίτες ένα πειστικό αφήγημα για το μέλλον της Ελλάδας μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Το είπατε και στην εισαγωγή σας ότι το τέλος του τρίτου προγράμματος είναι τον Αύγουστο του 2018, θα είναι μια κατάσταση κατά την οποία θα πρέπει να βρούμε κεφάλαια από τη διεθνή αγορά και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε ένα πειστικό αναπτυξιακό αφήγημα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το προσφέρει, εμείς θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε» και συνεχίζει:

«Υπάρχει μια βάσιμη πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο μισό του 2018 και ο λόγος είναι γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να αντέξει τον πολιτικό «πόνο» από την περικοπή συντάξεων που ο ίδιος ψήφισε. Έχουμε μια περίεργη κατάσταση, έχουν ψηφίσει μέτρα τα οποία είναι για το 2019 και το 2020 που πάνε μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Είναι ένας αχρείαστος «πόνος» που φορτώθηκε στην ελληνική οικονομία  5 δις μέτρων πρόσθετης λιτότητας από τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα στην κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δέσμευσε τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ τονίζει: «Όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση, το θέμα είναι πόση ανακούφιση μπορούμε να πάρουμε στο χρέος, δεν νομίζω όμως ότι είναι μόνο το χρέος είναι και η ανάπτυξη».

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, λίγες μέρες μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο ενώ οπλοφορούσε αλλά και προς απάντηση στην κυβέρνηση που κατηγορεί τη ΝΔ ότι επί Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έλαβε ελληνική ιθαγένεια, σχολίασε   «είχαμε στο παρελθόν το πρόβλημα των ολιγαρχών, αλλά η σημερινή κυβέρνηση χτίζει νέα ολιγαρχία χειρότερη από πριν, που θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ».