Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη

Μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου πως καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΔΥΚ.

«Ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις και αστάθεια», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, υπογράμμισε ότι το μήνυμά μας είναι καθαρό, σταθερό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου. «Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη.

Επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη πως «έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στην Κύπρο και έστειλαν μήνυμα ότι η παραβιάση του διεθνούς δικαίου και οι παράνομες γεωτρήσεις θα έχουν τίμημα και θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Επισήμανε ακόμη ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαμορφώσει συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας επίσκεψής του στην Κύπρο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ενώ κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα.