Μητσοτάκης: Tραγικές εικόνες που πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως οι εικόνες που είδαμε χθες είναι τραγικές και πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Grecian Echoes στη Βοστώνη όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ  και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα της έντασης με την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. «Στέλνω μήνυμα εθνικής ενότητας σε όλους. Χρειάζεται να υπάρξει ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση , εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις και πάνω από όλα ενότητα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως πρέπει να εξηγήσουμε τι  ακριβώς  κάνει η Τουρκία,  γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και γιατί πρέπει να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως « όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων για την ταυτότητα της Μακεδονίας.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο της παιδείας επισημαίνοντας την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των δημόσιων πανεπιστημίων.

Για το θέμα της ψήφου των ομογενών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το θέμα είναι πολιτικό κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν θέλει να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίσουν στον μόνιμο τόπο της διαμονής τους.