Νεκρός ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Ζινίτσεβ – Έπεσε στο νερό για να σώσει κάμεραμαν

Σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να σώσει καμεραμάν που έπεσε στο νερό, ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών, Γεβγκένι Ζινίτσεβ.

«Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ενημερώνει πως ο Γεβγκένι Ζινίτσεβ βρήκε τραγικό θάντο την ώρα του καθήκοντος, καθώς προσπαθούσε να σώσει τη ζωή ενός ατόμου στις διατμηματικές ασκήσεις για την προστασία της αρκτικής ζώνης από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακαριαίος θεωρείται ο θάνατος του Ρώσου υπουργού
Όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, ο Ζινίτσεβ στεκόταν στην άκρη ενός γκρεμού όταν γλίστρησε ο γνωστός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Μελνίκ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο ώστε να επιλέξει την τοποθεσία για το νέο ντοκιμαντέρ του.

Ο Ρώσος υπουργός βούτηξε αμέσως στα παγωμένα νερά προκειμένου να σώσει τον σκηνοθέτη, όμως χτύπησε σε βράχο με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Τόσο ο Ζινίτσεβ όσο και ο Μελνίκ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, δυστυχώς, όμως, έχασαν και οι δύο τη ζωή τους.

«Ο Γεβγκένι Ζινίτσεβ πέθανε καθώς προσπαθούσε να σώσει τον γνωστό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μελνίκ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ποιος είναι ο Γεβγκένι Ζινίτσεβ

Ο Γεβγκένι Ζινίτσεβ, 55 ετών, είχε αναλάβει το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών το 2018, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής των Ρωσικών Υπηρεσιών Ασφαλείας. Η καριέρα του ξεκίνησε ήδη από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, από τις τάξεις της KGB.

Αντίστοιχα, ο Μελνίκ ήταν σκηνοθέτης και σεναριογράφος, γνωστός για το ντοκιμαντέρ του στην Αρκτική, με τίτλο «Territory». Το εν λόγω φιλμ είχε γυριστεί στο σημείο όπου βρήκε σήμερα τραγικό θάνατο.

Συλλυπητήριο μήνυμα Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ζινίτσεβ, όπως δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του 55χρονου.

«Ο πρόεδρος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του Γεβγκένι Ζινίτσεβ. Τους συνδέουν πολλά χρόνια συνεργασίας. Είναι μεγάλη απώλεια. Ο πρόεδρος έστειλε μήνυμα στην οικογένεια και τους φίλους του υπουργού με τα συλλυπητήριά του», δήλωσε ο Πεσκόφ.