Στάσσης: Δραματική η κατάσταση στη ΔΕΗ – Αναζητούμε 800 εκατ. ευρώ

Την εκλογή του Γιώργου Στάσση στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.


Επίσης, εγκρίθηκε η εκλογή των πέντε νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Ο κ. Στάσσης δήλωσε ότι θα αγωνιστεί με πάθος, ώστε η ΔΕΗ να δραστηριοποιείται επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά.

O κ. Στάσσης έκανε λόγο για δραματική κατάσταση των οικονομικών της ΔΕΗ, που συνεχώς επιδεινώνεται κυρίως λόγω της ανόδου των δικαιωμάτων ρύπων.

Μάλιστα, σημείωσε πως το ποσό που αναζητείται κινείται πλέον πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί απάντησε καταφατικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο οικονομικός στόχος των παρεμβάσεων δεν είναι πλέον 750 εκατ. ευρώ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χατζηδάκης, αλλά της τάξης των 800-900 εκατ.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση, η χρονική διορία για την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου, ώστε να περιέλθουν σε γνώση του ορκωτού.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμ. Παναγιωτάκης στην τελευταία ομιλία του ενώπιων των μετόχων, έκανε λόγο για λαμπρές προοπτικές της ΔΕΗ, παρά τα πρόσκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Παναγιωτάκης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι.
«Λυπάμαι πολύ και ανησυχώ όταν ακούγονται παρόμοιες δηλώσεις», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης.