Νίκος Νικολόπουλος: Δεν τελειώσαμε με την ίδρυση Νομικής Σχολής!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Πατρινοί και οι Αχαιοί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ως Πρωθυπουργός και μέχρι πρότινος υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε(ή αποδέχτηκε την εισήγησή της;) την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να καταργήσει την επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με το έργο της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Το επιχείρημα ότι με μία ακόμη Νομική Σχολή στην χώρα θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων είναι αστείο, γιατί ο ίδιος αριθμός εισακτέων μπορεί να επιμεριστεί σε τέσσερις σχολές αντί των τριών που λειτουργούν σήμερα στην χώρα μας. Αλλά, ανακύπτει και ένα μείζον ερώτημα: Όταν με το καλό η χώρα αποκτήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα απαγορεύσει τότε ο Κυρ Μητσοτάκης την ίδρυση πρόσθετων νομικών σχολών;

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, γιατί δεν θα το πράξει, οπότε εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι για ένα εκλογικό «γινάτι» τιμωρείται η Πάτρα από την νέα Κυβέρνηση.

Θέλω, ωστόσο, να πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων της πόλης θα διατηρήσει στις ύψιστες προτεραιότητες της την ίδρυση νομικής σχολής και στο τέλος θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση ο Κυρ. Μητσοτάκης».