Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρως καν. Αλλά… τσίμπησε το 1,5 εκατ. δολάρια από τον Ντομινίκ

STROS KAN NISAFATOU NTIALOΟ πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν κατέβαλε 1,5 εκατομμύριο δολάρια στη Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τον Δεκέμβριο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η Journal du Dimanche.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο δικαστής Ντάγκλας Μακίον του δικαστηρίου του Μπρονξ είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τη δικαστική διαμάχη τους αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα κατέβαλε ο Στρος-Καν.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για “αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του Στρος-Καν”. Η Ντιαλό έλαβε μια επιταγή ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου αφού το 30% από τα χρήματα αυτά πήγαν στους δικηγόρους της.

Η Ντιαλό έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post καθώς κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας που την κατηγόρησε για πορνεία.

Με τη συμφωνία της 10ης Δεκεμβρίου έληξε οριστικά για τον Στρος-Καν η δικαστική περιπέτειά του, 19 μήνες αφότου το σκάνδαλο τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και έβαλε τέλος στις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία. Μέχρι σήμερα πάντως ο ίδιος δεν έχει εξηγήσει τι συνέβη στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

 

ΠΗΓΗ:PROTOTHEMA.GR