Ο Άδωνις βάζει τη Θάνου στη θέση της μέσω …Ανδρέα Βγενόπουλου

Την πολιτική καταδίκη των κομμάτων της Βουλής για τις δηλώσεις της πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β. Θάνου, με τις οποίες υπαινίσσεται πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του αιτήματός της θα επηρεαστεί από την συγγενική σχέση προτεινόμενου μέλους της Επιτροπής με μέλος του ΣτΕ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

“Υπήρξαν δηλώσεις της κ. Θάνου ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην τοποθέτηση ενός από τα μέλη γιατί ο πατέρας του είναι μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το θεωρώ αδιανόητο ότι επειδή υπάρχει η συγγενική σχέση το ΣτΕ θα επηρεαστεί στην κρίση του επί της απόφασης της αίτησης της κ. Θάνου. Είναι σαν να δεχόμαστε ότι την εποχή που κρίθηκε η υπόθεση του  Βγενόπουλου αν έχει δωροδοκηθεί η κ. Θάνου, υπήρξε επηρεασμός της Δικαιοσύνης γιατί κρίθηκε επί Προεδρίας του Αρείου Πάγου της κ. Βασιλικής Θάνου.

Σα να δεχόμαστε δηλαδή πως η απόφαση ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης της. Θα ήταν καταστροφικό αν υιοθετούσαμε το σκεπτικό της κ. Θάνου που επικαλείται ασυμβίβαστο λόγω συγγενικών σχέσεων και αν θεωρούσαμε πως βγαίνουν αποφάσεις για πολιτικούς λόγους. Δηλαδή να δεχτούμε πως ο πατέρας μέλους του ΣτΕ θα μπορούσε να αλλάξει απόφασή του. Θα ήθελα να υπάρξει πολιτική καταδίκη για όλα αυτά, που μάλιστα τα χρησιμοποίησε σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης πλήττοντας το κύρος της Δικαιοσύνης”.