Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: «Θα ανοίξω τα σύνορα και δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε!»

Νέους μύδρους κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη σκληρή κριτική του κατά της αιματηρής τουρκικής επιχείρησης με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» στην κουρδο-κρατούμενη πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και με το συγκεντρωμένο πλήθος να γιουχάρει απείλησε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει με νέο κύμα προσφύγων: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!».

Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο Τούρκου στρατιώτη που έπεσε στην Αφρίν είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά.

«Φτάνουμε στο τέλος», είπε, τονίζοντας ότι η τουρκική επιχείριση θα συνεχιστεί και ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων, που «καταπιέζονται».

Δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει νέα φραστικά πυρά κατά των ΗΠΑ: «Είμαστε ένα έθνος ογδόντα ενός εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε. Που είναι η FETΟ (η οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν); Στην Πενσιλβάνια» (όπου ζει αυτοεξόριστος ο  Γκιουλέν).