Ο Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος στην ΕΕΔΕ

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή με εμπορικές αρμοδιότητες, ανέλαβε ο από ετών συνεργάτης – εισηγητής στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εταιρίας, Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος.

Ο κ. Ξηρογιαννόπουλος διαθέτει πάνω από 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία ως ανώτερο και ανώτατο διοικητικό στέλεχος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις εταιρείες ΕΛΑΙΣ Α.Ε. (Unilever), ΘΡΑΚΗ Α.Ε., Frigoglass S.A., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., Συστήματα Sunlight A.E. και Media Strom σε θέσεις Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Εμπορικής και Γενικής Διεύθυνσης.

Από τις αρχές του 2013 δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικού και εμπορικού στρατηγικού σχεδιασμού, επέκτασης σε διεθνείς αγορές, καθώς και σε θέματα ηγεσίας, “coaching” και εκπαίδευσης στελεχών. 

Είναι μέλος της ΕΕΔΕ από το 1992 και διδάσκει στρατηγική, marketing και ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού στα μεταπτυχιακά της προγράμματα, καθώς και στα προγράμματα του βρετανικού C.I.M. (Chartered Institute of Marketing).

Από το 2010, είναι μέλος του “strategic board” του MBA «Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων» του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Από το 2015, είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα καινοτομίας και mentoring και από το 2016, International Adviser της Ευρωπαϊκής τράπεζας “EBRD European Bank for Reconstruction & Development

Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Πανεπιστήμιο Poitiers – Γαλλία) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Marketing (Πανεπιστήμιο Σορβόννη Παρίσι – Γαλλία).