Ο Π.Καμμένος στο Λευκό Οίκο στην τιμητική εκδήλωση της Πέμπτης για την 25η Μαρτίου

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να συμμετάσχει στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου 1821, η οποία  για πρώτη φορά, θα τιμηθεί, όχι μόνο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και από τη σύζυγό του Μελάνια.

Οι πόρτες του Λευκού Οίκου στους Έλληνες θα ανοίξουν στις 22 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ενώ μετά το φαγητό ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα απευθύνει σύντομη ομιλία. Ειδικά φέτος η ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ προς τους Έλληνες καλεσμένους του  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα καθώς και τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η γιορτή για την ανεξαρτησία της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του Ρήγκαν και από τότε πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο.Οι προσκεκλημένοι είναι κάθε φορά περίπου 300, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ισχυροί παράγοντες της ομογένειας και προσωπικότητες.
Πέρυσι η εκδήλωση είχε και ελληνικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς  ενώ ο Τράμπ είχε πει στο τέλος «αγαπώ τους Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος θα επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή.