Ο Σαλβίνι “υμνεί” τον Πούτιν και… απειλεί με εκλογές στην Ιταλία

Ανοιχτό το σενάριο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Lega Matteo Salvini, ο οποίος υποστηρίζει πως το εάν θα συνεχίσει η κυβέρνηση εξαρτάται από τον κυβερνητικό του εταίρο, το Κίνημα των 5 Αστέρων.
Σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera ο Salvini υποστηρίζει πως στην ατζέντα του είναι τα ζητήματα της διεύρυνσης των αυτονομιών, της δικαστικής μεταρρύθμισης και του προϋπολογισμού και αν το Κίνημα των 5 Αστέρων πει όχι, τότε όλα αλλάζουν για την πορεία της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για την υπόθεση με την έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου για «διεθνή διαφθορά» εναντίον της Lega και για πιθανή παράνομη χρηματοδότησή της από τη Ρωσία ο Salvini επανέλαβε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πως οι Αρχές μπορούν να ψάξουν όσο και ότι θέλουν αλλά στο τέλος, όπως λέει «δεν θα βρουν ούτε ένα ευρώ, ούτε δολάριο, τίποτα».
«Αυτό που θα βρουν σίγουρα είναι η πεποίθηση ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι ουσιαστικές, ότι ο Putin είναι ένας μεγάλος πολιτικός και ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι λάθος.
Δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει όλες τις δέουσες εξηγήσεις, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Κινήματος των 5 Αστέρων όχι μόνο για ελλιπή στήριξη αλλά και για συνεχείς επιθέσεις από δύο τρεις βουλευτές του κόμματος του Luigi Di Maio, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που το Κίνημα των 5 Αστέρων συνεχίσει με αυτήν την τακτική, τότε η κυβέρνηση συνασπισμού θα έχει «τελειώσει».