Ο ΣΕΠΕ διοργανώνει το Startups d.Day, ένα διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2018: Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, στις 7 Μαΐου 2018, υλοποιεί το Startups d.Day, έναν σύγχρονο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στόχος του Startups d.Day είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουν προϊόν/λύση είτε έτοιμο/η ή σε πιλοτική λειτουργία (proof of concept).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται την τελευταία πενταετία, με έναρξη δραστηριότητας από 1.1.2013 και μετά και μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στην ειδική ενότητα του συνεδρίου deforum.sepe.gr, μέχρι τις 25 Απριλίου 2018. Η αίτηση θα περιλαμβάνει ένα κείμενο μεγέθους έως 2.500 λέξεις που θα αναφέρεται στα κύρια στοιχεία της εταιρείας (δραστηριότητα, αποτελέσματα, δομή, κλπ), στα καινοτόμα προϊόντα/ υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει και στη διαφοροποίησή τους από τον ανταγωνισμό, στα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναπτυξιακή πορεία και τη δυναμική της εταιρείας εντός ή/και εκτός Ελλάδας (πελάτες, πωλήσεις, συνεργασίες, κλπ), στις διακρίσεις της εταιρείας/ομάδας τα τελευταία 2-3 χρόνια, εφόσον υφίσταται, στα στοιχεία των βασικών στελεχών της εταιρείας και, τέλος, στον προγραμματισμό ανάπτυξης για την επόμενη διετία.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική ομάδα, η οποία έχει συσταθεί από το ΣΕΠΕ και αποτελείται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην αξιολόγηση επιχειρηματικών προτάσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/λύση τους σε επενδυτές, funds, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, πελάτες, κ.ά. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με ανθρώπους, εταιρείες και στελέχη εξειδικευμένα σε διάφορους τομείς, οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους, μέσα από κατ’ ίδιαν συζητήσεις, ώστε να λάβουν χρήσιμες συμβουλές (τεχνικές, χρηματοδοτικές, διοικητικές, οργανωτικές, κλπ) για την επιχειρηματική ανάπτυξή τους. Κάθε ομάδα θα μπορεί να πραγματοποιήσει 3-4 συναντήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Οι εταιρείες που θα διακριθούν, θα έχουν επιπλέον οφέλη, κυρίως, όσον αφορά στην προβολή και στην προώθησή τους σε διεθνές επίπεδο. Οι βραβευθείσες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στο ΣΕΠΕ, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις (CeBIT, ΔΕΘ), σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ και, το κυριότερο, θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΠΕ για μελλοντικές συνεργασίες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την Επιστημονική Υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).