Οριακά κέρδη στη Wall Street – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Με οριακά κέρδη κινούνται οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη 3,1% του πρώτου.

Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προβλέψεων των οικονομολόγων, που ανέμεναν μια μικρότερη ανάπτυξη, της τάξεως του 2%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή του Twitter καταγράφει «άλμα» άνω του 6%, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Alphabet σημειώνει ισχυρή άνοδο άνω του 10%, καθώς η μητρική της Google ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, καθώς και ένα μεγάλο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, έως 25 δισ. δολ.
Η μετοχή της Intel ενισχύεται κατά 0,6%, στον απόηχο επίσης ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών και αποτελεσμάτων.
Από την άλλη, πτώση άνω του 2% καταγράφει η μετοχή της Amazon, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε μια οριακή μόνο αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 27.147 μονάδες

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 3.014 μονάδες

Ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% υψηλότερα στις 8.303 μονάδες

Tο αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,89% στα 56,51 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,33% στα 1.419 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται σε 1,113 δολ./ευρώ.