Πάουελ: Σε ετοιμότητα η Fed για να διατηρηθεί η ανάπτυξη – «Παράθυρο» για μείωση επιτοκίων

Οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας δεν έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδας, ανέφερε κατά την ομιλία του στην πρώτη μέρα της διήμερη ακρόασή του από την Βουλή των Αντιπροσώπων ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Μια δήλωση η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει στη  μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα τον Ιούλιο.

Όπως τόνισε μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, οι αβεβαιότητες στις οποίες αναφερόταν η τελευταία ανακοίνωση της Fed αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, συνεχίζουν να επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ. «Οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές», πρόσθεσε. «Η βασική μας εκτίμηση είναι η οικονομική ανάπτυξη να παραμείνει σταθερή», τόνισε.

Ο Πάουελ, τόνισε πως αξιωματούχοι της Fed αντιμετωπίζουν μια δυσοίωνη προοπτική επί του παρόντος. Η αγορά εργασίας παραμένει υγιής και οι καταναλωτικές δαπάνες είναι σταθερές, αλλά  η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, λόγω πιθανώς των ανησυχιών για το εμπόριο.