Παυλόπουλος: Διέξοδος για την οικονομία η ανάπτυξη μέσω του επιχειρείν

Στη συμβολή των Επιμελητηρίων της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Επιτρέψατέ μου, πολύ σύντομα, να εξάρω, για μιαν ακόμη φορά, τον ρόλο των Επιμελητηρίων… Και θα το κάνω προς δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη αφορά τον ρόλο που διαδραματίζετε ως σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης σε οικονομικά θέματα και ιδίως σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν. Και αυτός ο συμβουλευτικός ρόλος είναι σημαντικός, γιατί δεν αφορά μόνον τη διευκόλυνση του επιχειρείν. Αφορά και τη διαφάνεια ως προς το επιχειρείν. Η δεύτερη κατεύθυνση της δικής σας συμβολής αφορά τις ίδιες τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής, Κώστας Μίχαλος, σημείωσε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα διανύει μια δύσκολη περίοδο, που το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα βρίσκεται στον προθάλαμο πολύ σημαντικών εξελίξεων.

«Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος, όπου η χώρα μας, η οικονομία μας, η αγορά μας πρέπει να είναι έτοιμη μετά και την -ελπίζουμε- ολοκληρωτική απελευθέρωση από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο φέτος» είπε.

Πρόσθεσε, δε: «Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα προτείνουμε στην κυβέρνηση αλλά, γενικότερα, στο πολιτικό σύστημα της χώρας, έτσι ώστε η νέα αυτή αναπτυξιακή πορεία να είναι στο μονοπάτι που όλοι θα θέλαμε».