Πετρέλαιο: Στα 83,82 δολάρια το αμερικάνικο, στα 86,06 το brent

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, καθρεφτίζοντας αφενός την αισιοδοξία για το επικείμενο τέλος της πανδημίας και αφετέρου, τους φόβους των αγορών για επιδείνωση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας έλαβε κάποιες πρώτες ενδείξεις» που δείχνουν ότι ομάδες χάκερ οι οποίες συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να ευθύνονται για την επίθεση, ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας SBU, στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στοχοθετήθηκαν συνολικά 70 κυβερνητικοί ιστότοποι. Το περιεχόμενό τους «δεν τροποποιήθηκε και δεν σημειώθηκε καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων», διαβεβαίωσε η SBU. Οι ιστότοποι πολλών υπηρεσιών, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν προσβάσιμοι σήμερα.

Η Ουκρανία έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο χάκερ τα τελευταία χρόνια, με τις επιθέσεις αυτές να αποδίδονται στη Ρωσία, όπως το 2017, εναντίον διάφορων υποδομών κρίσιμης σημασίας και το 2015, εναντίον ενός δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αμερικανικό αργό παραδόσεως  Φεβρουαρίου, σημείωσε κέρδη 2,1% και έκλεισε στα 83,82 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, κέρδισε 6,2%,

Το Brent παραδόσεως  Μαρτίου κέρδισε 1,9% και έκλεισε στα 86,06 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.  Σε επίπεδο εβδομάδας, κέρδισε  5,3%.