Πιο «κοντά» Χίος – Τσεσμέ με το νέο visa center

Ξεκίνησε την λειτουργία του στον Τσεσμέ το νέο κέντρο  υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων (visa application center), την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, για τους Τούρκους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Χίο και τα νησιά της ευρύτερης περιοχής του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το νέο κέντρο θα εξυπηρετεί τον πληθυσμό των περίπου 250.000 ατόμων που διαμένουν μόνιμα ή εποχικά στην ευρύτερη περιοχή του Τσεσμέ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του δήμου Χίου κ. Δημήτρης Καράλης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την έναρξης λειτουργίας του και σημειώνει τα ακόλουθα:

Το νέο visa application center που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Τσεσμέ, ξεκίνησε, οργανώθηκε και εγκαινιάσθηκε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα. Την πρωτοβουλία και φροντίδα είχε η γενικής πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη κα Αργυρώ Παπούλια, στο πλαίσιο των ενεργειών για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς τα ελληνικά νησιά (84.675 αφίξεις στη Χίο το 2017).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με την ευκαιρία της πρώτης ημέρας λειτουργίας του visa application center, παρευρέθησαν επίσης ο δήμαρχος του Τσεσμέ κ. Muhittin Dalgıç, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τσεσμέ κ.Osman Köfüncü και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου και στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Χίου – Τσεσμέ.

Μαζί με το πρόγραμμα gate visa (έκδοση visa στο τελωνείο της Χίου) που αναμένεται να ξεκινήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, σημειώνει τέλος ο κ. Καράλης, η λειτουργία του νέου γραφείου φέρνει πιο κοντά τους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού μας με τις υπηρεσίες χορήγησης visa.

Πηγή: astraparis.gr