Πλεύρης: Δεν αποκλείεται το lockdown για τους ανεμβολίαστους – Εντός της εβδομάδας η επιστράτευση γιατρών

«Έτοιμος για όλα» δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τους ανεμβολίαστους, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε, θα παρθεί οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί που θα τους αφορά.

Ειδικότερα, τόνισε ότι είναι ακόμη «στο τραπέζι» και η περίπτωση του lockdown για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ιδιώτες γιατροί έρχονται εθελοντικά να συνδράμουν στο ΕΣΥ, ενώ όπως επισήμανε «μέσα στην εβδομάδα αν δεν καλυφτούν τα κενά, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών, ωστόσο οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά έχουμε ονόματα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά στο σύστημα».

Στη συνέχεια, ανέφερε γι’ακόμη μία φορά πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, διότι πάνω από 700 κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν διατεθεί στο ΕΣΥ, ενώ όλες οι κλίνες ΜΕΘ non Covid βρίσκονται υπό την διαχείριση του ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός τόνισε πως η επιστράτευση θα γίνει πρώτα από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα και θα επεκταθεί όπου χρειαστεί.

Τι ανέφερε για την τρίτη δόση

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι αυτήν την περίοδο «υπάρχει ένας προβληματισμός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε στις ευάλωτες ομάδες και στους ηλικιωμένους να γίνεται η τρίτη δόση».

Συν τοις άλλοις, παραδέχτηκε πως η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης είναι ένα μέτρο που εξετάζεται, ωστόσο μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη, οπότε αν συνεχιστεί αυτό ενδεχομένως να μην χρειαστεί κάποια παρέμβαση.