Πόσο ενοίκιο θα πληρώνουν οι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ενοίκια με καπέλο έως και 35% σε σχέση με πέρσι καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των φοιτητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια από τις σχολές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι τιμές που ζητούν φέτος οι ιδιοκτήτες για δυάρια και γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 6,18 ευρώ ανά τετραγωνικό και φθάνουν έως 14,62/τ.μ. στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 5,82 ευρώ/τ.μ. έως 9,50 ευρώ/τ.μ.

“Παρά το γεγονός ότι το στοκ των προς διάθεση ακινήτων στην Αθήνα έχει αυξηθεί, ως απόρροια της “φυγής” μεγάλης μερίδας ιδιοκτητών από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, αγγίζοντας ακόμα και το 35%” αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της spitogatos.gr, Δημήτρης Μελαχροινός.

Αναλυτικά, την πρωτιά στις αυξήσεις έχει ο Βύρωνας με 34,6% και τις τιμές να διαμορφώνονται στα 342 για μια γκαρσονιέρα και στα 411 ευρώ για ένα δυάρι, ενώ ακολουθούν Αιγάλεω και Καισαριανή με αυξήσεις που αγγίζουν το 31,3% και το 24,4% αντίστοιχα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η λεωφόρος Πατησίων και η Αχαρνών και η περιοχή του Ζωγράφου, με το κόστος να υπολογίζεται στα 297 ευρώ και 310 για ένα στούντιο και στα 376 και 416 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 60 τ.μ.

Στον αντίποδα μείωση 10,5% καταγράφεται στο Κουκάκι που είχε πολλές καταχωρήσεις στο Airbnb