Τράπεζες, οικονομία, επιχειρήσεις
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026
Κλείσιμο
 

Πτώση στα 115,81 δολάρια το βαρέλι για το Brent

Πτώση για τις τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα.

Το Brent υποχώρησε κατά 0,8%, στα 115,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικάνικο αργό με πτώση 1,46% υποχώρησε στα 101,76 δολάρια το βαρέλι.

Οι προσδοκίες για διπλωματική πρόοδο στη σύγκρουση, άσκησαν πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Ανώτατοι αξιωματούχοι από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Πακιστάν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στην Τεχεράνη με την ιρανική ηγεσία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης.

Μετά τις συνομιλίες, οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα ειρήνης και ασφάλειας, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

—Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ενεργειακού κλάδου στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι δεν αναμένει οι ενεργειακές αγορές να επιστρέψουν το 2027 στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τον πόλεμο στο Ιράν.

 

Διαβάστε επίσης