“Θα βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση” πιστεύουν 7 στους 10 Έλληνες

 

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση του ΕΝΦΙΑ, βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιτάχυνσης της υλοποίησης επενδύσεων, πάνω από επτά στους δέκα Έλληνες εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newpost.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα περίπου το 75% των αναγνωστών της ιστοσελίδας εκτιμά ότι αν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη υλοποιηθούν, θα βιώσουν τη θετική αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Μόλις το 25% πιστεύει το αντίθετο.

Αν ληφθούν υπόψη τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, παρατηρείται ασθενής διαφοροποίηση μεταξύ όσων είναι 18 έως 34 ετών αλλά και των ανέργων, όπου η πίστη στην βελτίωση της προσωπικής κατάστασης μειώνεται ελαφρώς στο 67-68% χωρίς όμως να επηρεάζει την γενική εικόνα η οποία αναμφισβήτητα δείχνει την θετική απήχηση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ όντως υπάρχει καθολική αισιοδοξία μεταξύ των «δεξιών» αναγνωστών (92%) αλλά και όσων νιώθουν κοντά στην ΝΔ (95%), δεν ισχύει στην ίδια έκταση το αντίστροφο για την «άλλη μεριά».

Το 29,3% των αναγνωστών που αυτοτοποθετούνται στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος, περίπου 2 στους 10 όσων νιώθουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και 8 στους 10 όσων νιώθουν κοντά στο ΚΙΝΑΛ διατηρούν την άποψη ότι οι προγραμματικές δηλώσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση όσο αφορά τις προοπτικές της οικονομικής τους κατάστασης.