Σαμαράς:Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία -Στοιχεία Τουλουπάκη “διέρρευσαν” στην ΕφΣυν

 

“Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία”, ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε “γνωστό έντυπο” που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής επιτροπής, ανέφεραν νωρίτερα ότι πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός, ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.

“Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία”, ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε “γνωστό έντυπο” που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νωρίτερα, στην ΕΦΗΜΕΡΙΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο:

“Δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό για ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης, ακόμα μία ιδιόχειρη του ιδίου με δύο αριθμούς τηλεφώνου και ένα όνομα, αλλά καιcd με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη επιστολή της εταιρίας έχει ημερομηνία του 2013 και έχει κοινοποιηθεί επίσης στον πρώην υπουργό Υγείας τη Νέας Δημοκρατίας, Αδρέα Λυκουρέτζου, στον βουλευτή του κόμματος, Θανάση Μπούρα και στον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η δεύτερη του 2014 στον τελευταίο και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Η μια αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στο ιδιόχειρο κείμενο σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού προς το Κωνσταντίνο Φρουζή, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά”.