Σφοδρή κόντρα Σπυράκη – ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη στο Focus Fm,η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Και η αναθεώρηση Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Ανενημέρωτη η Μ. Σπυράκη για τις προτάσεις της Φ. Γεννηματά

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε «ανενημέρωτη» την Μαρία Σπυράκη.

«Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της («Focus fm») έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Σπυράκη: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Απαντώτας η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί το Κίνημα Αλλαγής «να διαλέξει ή την πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά.

«Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή» σημειώνει η Μαρία Σπυράκη.