SMS ΣΑΜΑΡΑ: Τερματίζεται η ασυλία των επωνύμων και το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών – Τα sms Βενιζέλου, Κουβέλη, Τσίπρα

OI TREIS THS KYBERNHSHS«Τη χρονιά που αρχίζει θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Eλληνες» σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του για το 2013. «Τελειώνει η ασυλία των επωνύμων και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ

«Κάθε Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό για το παρελθόν και σχέδια για το μέλλον…

Αλλά για μας τους Ελληνες αυτή η Πρωτοχρονιά είναι διαφορετική:

Δεν κάνουμε πια σκέτο “απολογισμό” για το παρελθόν…

Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω!

Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον…

Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον!

Τη χρονιά που πέρασε, το 2012, διαψεύσαμε τις χειρότερες προβλέψεις για την Ελλάδα: Μας είχαν “ξεγραμμένους”! Ολο και περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα θα βουλιάξει, θα απομονωθεί, θα βγει από την ευρωζώνη, θα θυσιαστεί ως η “Ιφιγένεια” της Ευρώπης, θα μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους…

Οι διεθνείς αγορές και οι εταιρίες στοιχημάτων, ακόμα, πόνταραν στην καταστροφή της Ελλάδας!

Μέσα σε λίγους μήνες τους κάναμε να χάσουν το στοίχημα! Διαψεύσαμε τις “Κασσάνδρες”. Και σήμερα όλο και περισσότεροι ποντάρουν ότι θα τα καταφέρουμε…

Πείσαμε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρέους. Εξασφαλίσαμε μοναδικούς στην Ιστορία όρους δανεισμού. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της και στους Eλληνες να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Μέσα σε πέντε μήνες τολμήσαμε ό,τι δεν διανοήθηκε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τη χρονιά που πέρασε, διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα.

Τη χρονιά που αρχίζει, το 2013, θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Eλληνες…

–Hδη, ξεπληρώνουμε όλα όσα χρωστά το Δημόσιο στους πολίτες του εδώ και τρία χρόνια.

–Hδη, αποκαθιστούμε την ομαλή λειτουργία των τραπεζών, για να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.

–Hδη, εξασφαλίζουμε ότι τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι περισσότερα απ’ όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια…

–Hδη, η ανταγωνιστικότητα της χώρας σε όλους τους δείκτες διεθνούς κατάταξης κάνει άλματα προς τα πάνω…

–Hδη, η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες “κουκούλες” άρχισαν να βγαίνουν.

–Hδη, πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ήδη αρχίσαμε να «ανακαταλαμβάνουμε» τις πόλεις μας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται…

–Ηδη, η ασυλία των “επωνύμων” τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών…

Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Τα πιο σημαντικά:

* Η επανεκκίνηση της οικονομίας, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ωστε να αρχίσει να απορροφάται η ανεργία.

* Η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Ωστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τον πλούτο και τη γεωπολιτική της θέση και να αντιμετωπισθεί όχι ως “βαρίδι” πια, αλλά ως πολύτιμος εταίρος για τους φίλους της…

* Η αποκατάσταση των αδικιών με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους και με έμφαση στην Υγεία, στην Παιδεία και στην απλούστερη, δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογία.

Και βλέπουμε πλέον το φαινόμενο, στην επιτυχία του Ελληνα να ποντάρουν σήμερα όσοι προεξοφλούσαν μέχρι χθες την καταστροφή της Ελλάδας!

–Hδη, διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους τους.

Τώρα θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες τους.

–O,τι πετύχαμε το καταφέραμε γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα και στο μέλλον της. Και γιατί στηριχθήκαμε στην ενότητα της ελληνικής κοινωνίας.

–O,τι σχεδιάζουμε θα το καταφέρουμε, εφόσον όλοι οι Eλληνες πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μείνουμε ενωμένοι μέσα στις δυσκολίες.

Το 2012 ήταν “χρονιά καμπής” για την Ελλάδα. Ανακόψαμε την πορεία προς την καταστροφή και θέσαμε τις βάσεις για την ανάκαμψη της χώρας.

Το 2013 θα είναι “χρονιά άλματος” προς το μέλλον. Για την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Ακόμα πιο ενωμένοι, θα πετύχουμε τα καλύτερα…».

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας από την ύφεση, την ανεργία και την αβεβαιότητα στην αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική προσαρμογή, χαρακτηρίζει το 2013  0 Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε άρθρο του στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα είναι το εξάμηνο των πρόσθετων εισοδηματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ  και του ακριβότερου πετρελαίου θέρμανσης.Από την άλλη όμως τονίζει πως θα είναι και το εξάμηνο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, της ταχύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και της επανέναρξης σημαντικών οδικών υποδομών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΥΒΕΛΗ

Σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης παρουσιάζει τους άξονες του προγράμματος για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας.

Όπως σημειώνει, θα πρέπει να προωθηθούν εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι πόροι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας στην αγορά, να χρηματοδοτηθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του πληθυσμού, να προχωρήσει άμεσα η εξυγιάνση του πολιτικού συστήματος και να ανσυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση χωρίς απολύσεις και με κινητικότητα.

Προϋπόθεση όλων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών, η γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση και η επιδίωξη συγκλίσεων χωρίς ψηφοθηρικές εντάσεις και εκλογολογία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ

Εξαιρετικά σκοτεινό, χαρακτηρίζει το μέλλον της Ελλάδας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτός αν, όπως τονίζει, θέσει από μόνη της, ανοιχτά και δημόσια το ζήτημα ότι «η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων προκαλεί έναν φαύλο κύκλο ανεξέλεγκτης ύφεσης που θα τελειώσει μόνο με κοινωνική καταστροφή και άτακτη χρεοκοπία».

Σε άρθρο του στην Real News ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει «να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους, με όρθιες τις κοινωνίες».

Μάλιστα θεωρεί πως θα πρέπει η χώρα μας να είναι αυτή που θα υποδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση «που θα διασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα του χρέους και την αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας όσο και τη συνοχή της ίδιας της ευρωζώνης».