Σοκ και θλίψη στη Λαμία: Επιπλοκές του κορωνοιού σκότωσαν 14χρονη μαθήτρια

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι, στη Λαμία, 14χρονη ανεμβολίαστη που είχε κορωνοιό. Νοσούσε ήπια τις τελευταίες 7 ημέρες.

Το πρωί μεταφέρθηκε  στα Επείγοντα του νοσοκομείου παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.  Από τις εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κορωνοϊού και αποφάσισαν να κάνουν διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δυστυχώς όμως η 14χρονη δεν πρόλαβε να διακομιστεί καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμιας παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά τις παρατεταμένες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.
Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..