Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή

Ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η , Κυριακή, αναφορικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο σχετικός χάρτης που δημοσίευσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδεικνύει ότι θα επικρατεί κατάσταση συναγερμού (επιπέδου 5) περισσότερες περιοχές από ό,τι σήμερα, ενώ σε πολλές άλλες ζώνες ο κίνδυνος θα είναι κατηγορίας 4.

Ύψιστος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο στην Αττική, τα Κύθηρα, την ανατολική Βοιωτία, την κεντρική και νότια Εύβοια, τη Μεσσηνία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την ανατολική Λακωνία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Κίνδυνος επιπέδου 4 θα επικρατεί στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε πως οι περισσότερες φωτιές έχουν οριοθετηθεί και ουδεμία εμπνέει ανησυχία.

Στον Μαραθώνα, όπου έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, η μάχη με την φωτιά που είναι σε ύφεση θα συνεχιστεί έως ότου να μηδενιστεί ο κίνδυνος, είπε, ενώ στο Ζούμπερι η φωτιά ξέσπασε σε εν λειτουργία κατασκήνωση, με συνέπεια να διαταχθεί για προληπτικούς λόγους η εκκένωση όλων των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα.