Συμφωνία Hines-Pasal – ΕΤΕ για το Athens Heart – Μετατρέπεται σε Gazi Outlets

Η Hines, η διεθνής επενδυτική εταιρία real estate, προχώρησε σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα για την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε premium εκπτωτικό εμπορικό 22.000 τ.μ. Με τον τρόπο αυτό κλείνει μια πολύμηνη περίοδος διαπραγμάτευσης με μεταξύ της Hines και της Pasal για το εμπορικό κέντρο.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets, θα διαθέτει κινηματογράφο και θα υποστεί ριζική ανακαίνιση ώστε να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό αναψυχής και εστίασης. Η ανακατασκευή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή από διεθνείς μάρκες.

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, το Gazi Outlet βρίσκεται στην πιο δυναμική περιοχή της Αθήνας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την Ακρόπολη και 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον το ακίνητο εδρεύει μεταξύ της τουριστικής περιοχής κέντρου και του λιμένα Πειραιά, o οποίος δέχεται 17 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Ο Paul Gomopoulos, Διευθύνων Σύμβουλος της Hines στην Ελλάδα, είπε: «To Gazi Outlet θα αποτελέσει έναν συναρπαστικό προορισμό στην καρδιά της πρωτεύουσας, προσφέροντας τις καλύτερες ελληνικές και διεθνείς μάρκες ένδυσης, καταστήματα εστιατορίων και café καθώς και χώρους αναψυχής. Θεωρούμε ότι το Γκάζι είναι μία πολύ ζωντανή και ελκυστική περιοχή, γνωστή και για το «Τεχνόπολις» κέντρο πολιτισμού και εκδηλώσεων τόσο στους Αθηναίους όσο και σε τουρίστες. Η Hines έχει ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων άνω του 1 εκατομμυρίου τ.μ. και διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, ενώ έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής outlet mall στην Ρωσία. Έχουμε μια σαφή στρατηγική να επανατοποθετήσουμε το ακίνητο στην αγορά και να αξιοποιήσουμε τη διεθνή και τοπική εμπειρία μας για να δημιουργήσουμε έναν συναρπαστικό νέο προορισμό στην Αθήνα.»