Τ.Θεοδωρικάκος:Αλλαγή εκλογικού νόμου, ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού – Εξαγγελία για ΧΥΤΑ Φυλής

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος του 2019 λήγει ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής. «Είναι ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών της Αττικής και το σύνολο της εθνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από το Γιώργο Πατούλη και ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό» σημείωσε σχετικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Η κατάργηση της απλής αναλογικής στα πρώτα σχέδια του ΥΠΕΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως στα πρώτα σχέδια του υπουργείου είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στη συνέχεια η αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τις βουλευτικές εκλογές.

«Καταργούμε την απλή αναλογική στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση μέσα σε αυτή την τετραετία» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή ο νέος εκλογικός νόμος. Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα αλλά κι από τη δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη χώρα στην οποία βρίσκονται».

Ο κ. Θεοδωρικάκος όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι η θέση της ΝΔ είναι κρυστάλλινη και δεν μπορεί να αλλοιωθεί από μια διαφορετική δήλωση που έκανε κάποιος υπουργός.

«Η στάση της ΝΔ για το Σκοπιανό ήταν και είναι κρυστάλλινη. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού χθες ήταν απολύτως συνεπής και ίδια πριν και μετά τις εκλογές. Και το μήνυμά του ξεκάθαρο προς όλους. Είναι αστείο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις επειδή κάποιο στέλεχος εξέφρασε ή είχε εκφράσει μια άλλη άποψη. Εκείνο που δεν μπορεί προφανώς να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ δεν είναι μονολιθικό κόμμα. Υπάρχουν πολλές απόψεις αλλά μία γραμμή. Η εθνική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Το πραγματικά προοδευτικό είναι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

«Το πραγματικά οπισθοδρομικό είναι ο λαϊκισμός, που εκπροσωπεί η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το πραγματικά προοδευτικό είναι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια δημιουργική Ελλάδα, μια ισχυρή πατρίδα που δίνει ευκαιρίες προόδου σε όλους τους πολίτες της. Σε αυτήν την διαχωριστική γραμμή θα καλούνται όλοι να τοποθετούνται τα επόμενα χρόνια. Ολα αυτά αφορούν όλα όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια που δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε. Γιατί ποτέ και με καμία δικαιολογία δεν πρέπει να επαναληφθούν».