Τα χάλια μας τα μαύρα: Δύο υπουργοί, “υποδέχονται” ασθενοφόρο στην Κρήτη!

Δύο υπουργοί “υποδέχονται” ένα ασθενοφόρο στην Κρήτη! Ασθενοφόρο, άρτια εξοπλισμένο με δυνατότητα κίνησης σε δύσβατες περιοχές και κάτω από.δύσκολες καιρικές συνθήκες, που δώρισε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Κ.Υ Ανωγείων.

Μπράβο στο Ίδρυμα που ευτυχώς, προς το παρόν, δεν έχει κατηγορηθεί για…διαπλοκή. Αλλά δύο υπουργοί για ένα ασθενοφόρο, θυμίζει μέρες δωρεών…Φρειδερίκης…

Η ΤΕΛΕΤΗ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εκδήλωση παραλαβής παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εκπροσώπων υγειονομικών φορέων της Κρήτης, της αυτοδιοίκησης και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του ορεινού Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

«Με την δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπάρχει μια σοβαρή αναβάθμιση του συστήματος υγείας . Η σημερινή δωρεά ασθενοφόρου στα Ανώγεια και στην ευρύτερη περιοχή προσφέρει στην δύσκολη περίοδο που περνάμε στο αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του δήμου και της περιοχής», ανέφερε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός τονίζοντας πως με τη σύμπραξη, κοινή αντίληψη και πορεία με τα στελέχη του ιδρύματος, για τις ανάγκες του ΕΣΥ το σύστημα υγείας στέκεται όρθιο είναι προσβάσιμο ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους πολίτες. Είναι λειτουργικό αξιόπιστο και συνεχώς βελτιώνει τις υποδομές του, τον εξοπλισμό και την στελέχωσή του».
Δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δεδομένη είπε ο υπουργός, η διασφάλιση του ΕΣΥ αυτά τα χρόνια. «Η προσπάθεια που έγινε είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχουμε αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και δωρεές, ώστε όλα μαζί να συνδράμουν στην τελική αξιοπρεπή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η πολιτεία συνεργάζεται με κανόνες διαφάνειας και ισότιμο τρόπο ώστε όλες οι δωρεές να προστεθούν στους δημόσιους πόρους που υπάρχουν και ενισχύουν την δημόσια περίθαλψη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε πως «εδώ και δυο χρόνια μαζί με τον υπουργό δώσαμε αγώνα να ισορροπήσουμε το σύστημα υγείας και φθάσαμε στο αποτέλεσμα, να μην έχει καμία σχέση αυτό που υπάρχει σήμερα με την κακομοιριά που αντιμετωπίσαμε από όταν αναλάβαμε το υπουργείο. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα όμως το κλίμα έχει αναστραφεί και από πλευράς χρηματοδότησης. Η συνεργασία της πολιτείας με ένα ίδρυμα που είναι εκπρόσωποι της αστικής τάξης της χώρας μας, που επιλέγουν όμως να γυρίσουν ένα μέρος των κερδών τους στην κοινωνία μέσα από δομές για την υγεία, είναι η κοινή προσπάθεια να ενισχυθεί ουσιαστικά η κοινωνία μας και μακάρι να υπάρξουν και άλλοι μιμητές, όπως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με τον υπουργό τα ασθενοφόρα της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι συνολικά 143 και θα καλύψουν ανάγκες σε όλη την Ελλάδα.

Το συνολικό ύψος της δωρεάς είναι πάνω από 12,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι μέρος μιας πολύ υψηλής αξίας βοήθειας του ιδρύματος προς την δημόσια υγεία μέσα από την αποδοχή του προγραμματισμού του υπουργείου, το οποίο, γνωστοποίησε στο ίδρυμα τις προτεραιότητές του. Στη συνολική δωρεά του Ιδρύματος που ανέρχεται πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται έργα όπως, η ανέγερση του νοσοκομείου Παίδων στην Θεσσαλονίκη, του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, η αναβάθμιση των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ για αερομεταφορές, η αγορά υπερσύχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων σε τρία πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, καθώς επίσης και σημαντική αναβάθμιση στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου του Ευαγγελισμού καθώς και στο χώρο της νοσηλευτικής σχολής. Σε εξέλιξη είναι επίσης επιμέρους δωρεές που αφορούν σε ασθενοφόρα και αναβάθμιση εξοπλισμού σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή Ρεπορταζ: ΑΠΕ – ΜΠΕ