ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Επέλεξε τη λύση PI System της OSIsoft για τη διαχείριση δεδομένων των έργων ΑΠΕ

Η INTEC Α.Ε., κορυφαίος ανεξάρτητος πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών, ανακοινώνει ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ηγέτης στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας, με ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στόχο τα 3.000 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία, επέλεξε τη λύση PI System της OSIsoft ως μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η INTEC Α.Ε. είναι ο συνεργάτης της OSIsoft στην περιοχή για 25 χρόνια, και θα αναπτύξει το PI System για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, επιτρέποντάς της να διαχειριστεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο Αιολικών, Φωτοβολταϊκών και Υδροηλεκτρικών έργων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Τζαβέλας, Διευθύνων Σύμβουλος της INTEC, δήλωσε: “Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που θα συνεργαστούμε με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την κορυφαία εταιρεία της χώρας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η λύση PI System της OSIsoft υποστηρίζει τους στόχους ανάπτυξης, αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης της εταιρείας. Όλη η ομάδα της INTEC είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για την επιλογή μας από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, και παραμένουμε προσηλωμένοι σε ένα επιτυχημένο έργο που έχουμε μπροστά μας, καθώς επίσης και σε μια μακροχρόνια συνεργασία”.

Ο Κώστας Ηλίας, Operations Manager της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέφερε: “Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη, με νέες επενδύσεις σε έργα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, καθώς και σε έργα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Χρειαζόμασταν μια ενιαία πλατφόρμα λογισμικού ικανή να κλιμακώνεται γρήγορα και να δένει απρόσκοπτα το O&M και το Asset Management μαζί, από το πεδίο μέχρι τα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα. Η INTEC Α.Ε., ομάδα με σημαντική εμπειρία, μαζί με το PI System ως μια best-in-class λύση, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για εμάς. Αυτή η συνεργασία διασφαλίζει την άμεση και έγκυρη δράση της εταιρείας, με πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ, αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία, διαθεσιμότητα και ασφάλεια”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η INTEC Α.Ε., η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική βιομηχανική και ενεργειακή αγορά και στο εξωτερικό, με έμφαση στα Διυλιστήρια Πετρελαίου, από το 1978. Συνεργάζεται με κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς των Βιομηχανικών Εξοπλισμών, Αυτοματισμών, Καταλυτών και Χημικών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχοντας εκτελέσει σημαντικά Έργα στα Διυλιστήρια όλα αυτά τα χρόνια, επιδιώκει να συμμετέχει ενεργά στην Ενεργειακή Μετάβαση, υλοποιώντας το πρώτο της σημαντικό έργο στον χώρο των ΑΠΕ με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Έχει πρόσφατα ανακηρυχθεί OSIsoft (τώρα μέρος της AVEVA) Premier Partner, ένας από τους ελάχιστους σε όλο τον κόσμο και ο μοναδικός στην περιοχή. Το έργο με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι το επιστέγασμα της ισχυρής (25 χρόνια) εμπειρίας της στο PI System και ανυπομονεί να στηρίξουμε πολλές περισσότερες εταιρείες στο ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού τους σε διάφορους κλάδους όπως η Ενέργεια, τα Utilities, Oil&Gas, Manufacturing, Παραγωγή τροφίμων και ποτών, Φαρμακοβιομηχανία και Ναυτιλία.