Θύμα τροχαίου «έσβησε» μετά από 31 χρόνια σε κώμα

Έφυγε από τη ζωή χθες, έπειτα από 31 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα, θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που συνέβη την άνοιξη του 1988 στη βόρεια Ιταλία.

Ο τότε 22 ετών Ινιάτσιο Οκαμότο, με μητέρα από την Μπρέσα της Ιταλίας και πατέρα Μεξικανό ιαπωνικής καταγωγής, είχε τραυματισθεί σοβαρά το βράδυ της γιορτής του πατέρα του το 1988. Την τελευταία του πνοή την άφησε στο Κολεμπεάτο, της Μπρέσα, όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Όπως τόνισε η μητέρα του Μαρίνα, «για 31 χρόνια ζούσαμε μακριά από τον κόσμο. Ο σύζυγός μου Έκτορ άφησε την δουλειά του και παρέμεινε στο σπίτι για να φροντίζει και να παρακολουθεί τον γιο μας».

Ο Οκαμότο επέβαινε με τέσσερις φίλους του στο αυτοκίνητο που εκείνο το μοιραίο βράδυ έφυγε από τον αυτοκινητόδρομο, με αποτελέσμα ένας από τους επιβαίνοντας να σκοτωθεί και ο τότε 22χρονος να τραυματισθεί σοβαρά και να πέσει σε κώμα, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica ο πατέρας του Ινιάτσιο, Εκτορ, και ερωτηθείς για το πώς πήραν την απόφαση να φροντίζουν επί τόσα χρόνια τον γιο τους στο σπίτι, απάντησε: «Δεν ήταν κάτι που το σκεφτήκαμε πολύ παρόλο που υπήρχαν πολλές δομές που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον γιο μας, προτιμήσαμε να μείνει μαζί μας. Ηταν αυτό που νιώθαμε να κάνουμε».

Αφηγείται επίσης πως «τα πιο δύσκολα χρόνια ήταν τα πέντε πρώτα κι όχι επειδή κουράστηκε σωματικά να ασχολείται μαζί του αλλά εξαιτίας της οργάνωσης που απαιτούσε η μεταφορά του στο σπίτι. Πάντοτε είχαμε την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε και ότι θα υπήρχε κάποια βελτίωση».

Πλέον αυτό που επιθυμεί η οικογένειά του όπως δηλώνει ο Εκτορ Οκαμότο είναι απλά λίγη ηρεμία.