Τουρκία – Ερντογάν δείχνουν το πρόσωπό τους στο Αφρίν – Σοκ από διαπόμπευση στρατιωτών

 

Τραγικές εικόνες από την εισβολή των Τουρκων στο Αφρίν.Σοκ από τη φωτογραφία με στρατιώτες που  ξεγυμνώνουν Κούρδο άμαχο και τον διαπομπεύουν!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας»

Η Αφρίν ήταν ο αρχικός στόχος της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” που εξαπέλυσε η Τουρκία στις 20 Ιανουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών αμάχων αφού τα τουρκικά αεροσκάφη δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν ακόμα και το μοναδικό νοσοκομείο της πόλης πριν από μερικά 24ωρα.

Η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” είχε στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30″ (περίπου 07:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών. «Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», δήλωσε ο Ερντογάν.

 

Οι Τούρκοι μπήκαν στο Αφρίν ξημερώματα Κυριακής