Τραμπ και Κεντρικές τράπεζες έδωσαν φτερά στις μετοχές – Άνοδος στη Wall και στο πετρέλαιο

Οι Κεντρικές τράπεζες με τη νέα νομισματική χαλάρωση και ο Πρόεδρος Τραμπ με τις νέες του “συστάσεις” στη FED να μειώσει τα επιτόκια, έδωσαν ώθηση στα χρηματιστήρια και στη Wall Street.

“Η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, παρά την φοβερή έλλειψη οράματος από τον Τζερόμ Πάουελ και την Fed”, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ σημείωσε ότι “τα αμερικανικά επιτόκια θα πρέπει να μειωθούν σε μια αρκετά σύντομη περίοδο κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης μαζί με ίσως κάποια ποσοτική χαλάρωση επίσης”.

Την Κυριακή, ο κορυφαίος οικονομικός  σύμβουλος του Τραμπ Λάρι Κάντλοου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της οικονομίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσε και η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αναθεωρήσει τα επιτόκια της με στόχο να μειωθούν τα πραγματικά επιτόκια για τις επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομίας.

Ο Dow Jones κέρδισε 249,78 μονάδες (0,96%) κλείνοντας  στις 26.135,79 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 34,97 μονάδες (1,21%) κλείνοντας στις 2.923,65 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 106,82 μονάδες (1,35%) κλείνοντας στις 8.002,81 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 2,4% κλείνοντας στα 56,14 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,8% διολισθαίνοντας στα 1.511,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.