Εκλεισε το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο – Στο 1,9% το επιτόκιο – Ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. οι προσφορές

( UPD ) Πολύ ισχυρή ήταν η ζήτηση για το 7ετές ελληνικό ομόλογο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 12,50 δισ. ευρώ.

Το επιτόκιο του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,9%, χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που το τοποθετούσαν στο 2,1%.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 10.30 και ώρα Ελλάδος κι έκλεισε γύρω στις 14.00.

Υπενθυμίζεται ότι η  Ελλάδα προσέλαβε τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

( UPD ) Στις αγορές βγήκε σήμερα η Αθήνα επιδιώκοντας την άντληση 2,5 δισ. ευρώ, ώστε να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της συγκέντρωσης 7 δισ. ευρώ, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών «υψηλής ποιότητας».

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ μετά το μεσημέρι, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1,9% – χαμηλότερα από το 2,1% που ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Ωρα 11:00

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου 2026, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,1%.

Στόχος είναι η άντληση 2.5 δισ ευρώ.

Η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale οι οποίες οργάνωσαν την έκδοση.

Στόχος είναι η προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών και όχι ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Θεωρείται ότι η κάλυψη της έκδοσης από θεσμικούς επενδυτές θα δώσει και το «στίγμα» της αξιοπιστίας προς τα ελληνικά ομόλογα.